1. ročník ligy pod záštitou žilinského župana Ing. Juraja Blanára je už za nami a opakovane chceme vysloviť poďakovanie za obrovskú podporu počas všetkých ročníkov, ktorú liga má práve vďaka jeho záštite. Ďakujeme aj ostatným partnerom ligy a tiež obciam a mestám, ktoré hasičom pomáhajú pri organizovaní týchto nádherných a často masových akcií, ktoré často patria medzi TOP akcie v regiónoch.

VIDEO: TOP ZOSTRIH 1. kolo SSHL a Župný pohár – Florián Žilina 2017

Poďme teda trošku zhodnotiť uplynulý ročník. Poznáme úplne nových víťazov- majstrov a majsterky  ligy a paradox je v tom, že v oboch kategóriách sú to víťazi  z Trenčianskeho kraja. Ale sme radi, že tento rok nám pribudli účastníci, ktorý vytvorili zdravú konkurenciu a všeobecne môžeme súťaže zhodnotiť za vydarené a hlavne za výkonovo veľmi vyrovnané. Máme ešte všetci v pamäti posledné finálové kolo v Hliníku nad Váhom, ktoré prinieslo veľa prekvapení a napätie až do samého záveru. U mužov nebolo rozhodnuté pred posledným kolom o žiadnom medailistovi a pekné počasie prialo každému. Ale aj smoly bolo veľa, výsledných časov 13,xx menej ako sa čakalo a takto sa nám to všetko pomiešalo.
Kategória muži : 1. miesto DHZ Ďurďové ( okres Považská Bystrica ), 2. miesto DHZ Hliník nad Váhom ( BY), 3. Miesto DHZ Rudinka (KNM).

Najrýchlejší útok sezóny dosiahli muži z Hliníka práve na poslednom kole doma v Hliníku a čas bol 13, 368.

Najrýchlejší ĽP pre Podvysokú na kole v Jablonovom ( požičaný útočník z Podhoria s časom 12,903) a PP pre Mojšovu Lúčku na kole v Brvništi ( 13,073 – Peter Smatana).
Vyhral teda staronový účastník SSHL. Ďurďové  do ligového kolotoča zasiahlo v ročníkoch 2007 a 2008 ( 2 x druhé miesto) a podarilo sa mu to, čo jeho predchodcom v minulosti vždy uniklo.
Kategória ženy :  suverénnym spôsobom ligu preplávali nováčikovia  v ženskej kategórii. Poradie v ženskej kategórii : 1. Miesto DHZ Ihrište ( okres Púchov ), 2. miesto DHZ Bytčica ( ZA ) a 3. miesto DHZ Hliník na Váhom (BY).
Najrýchlejší útok sezóny predviedli ženy z Ihrišťa práve vo finále v Hliníku s časom 15,992. Najrýchlejší ĽP sezóny pre Ihrište na kole v Predmieri ( 15,774 – Veronika Galánková) a PP tiež pre Ihrište opäť v Hliníku ( 15,223 – Majka Bašková).
Ku každému finálovému kolu už tradične patria aj útoky tých  naj… výberov zostavených podľa výsledkov verejného hlasovania všetkých účastníkov ligy v oboch kategóriách. A že sa to vydarilo a každý tam právom patril, hovorí aj výsledný čas mužského družstva 13, 725 s ( PP 13,245 s ) a všetky neprajné reči určite svojim výkonom umlčala hlavne Zuzka, ktorá právom patrila do mužského výberu. Veď za KL AUTO Jasenové muži aj skutočne bežala. U žien bol rozbeh taktiež úžasný, ale šťastie neprialo a útok zostal nedokončený. Spomienkové medaile od organizátorov si všetci zaslúžili. A pozrime si ako stáli na štarte:

ALL STARS MUŽI :

Sanie  a kôš :  Trnové – Miloš Zajaček a Robo Huliak

Stroj :  Hliník nad Váhom – Miro Frolo

„B“ čko : KL AUTO Jasenové – Zuzka Mazáková

Rozdeľovač : Rudinka- Peťo ŠiŠo

ĽP : Mojšova Lúčka – Tomáš Smatana

PP : Hliník nad Váhom – Tomáš Litera

ALL STARS ŽENY:

Sanie  a kôš :  Ihrište – Natália   Hriadelová a Natália Švachová

Stroj :  Mostište – Bea Frolová

„B“ čko : Bytčica –Barbora Ďurčová

Rozdeľovač : Mostište –Simona Martinková

ĽP : Ihrište –Veronika Galánková

PP : Bytčica – Erika Čupcová

Špeciálna kategória SMOLIAR ročníka patrí mužom z Vrania B a ženám z Dolného Hričova. Veríme, že práve toto ocenenie bude povzbudením do ďalších sezón. Všetci účastníci sú tiež takými malými víťazmi a boli odmenení pamätnými pohármi. V zastúpení sa účastníkom prihovoril a tiež aj ceny odovzdal primátor Mesta Bytča Miroslav Minárčik, ktorý tlmočil aj pozdrav od žilinského župana.

Muži – medailové pozície :

Ženy – medailové pozície:

A spomienkový pohár bol pripravený pre každého, kto nestál na stupňoch víťazov u mužov:

A tiež aj pre ženy mimo medailových miest :

Poďme ešte pre zaujímavosť  trošku k štatistike účastníkov na jednotlivých ligových súťažiach :

  1. kolo v Žiline :       33 mužov / 14 žien
  2. kolo v Rudinke   29/9
  3. kolo v Rosine     20/6
  4. kolo v Trnovom  24/9
  5. kolo v Staškove 32/6
  6. kolo v Brvništi    25/8
  7. kolo v Bytči       22/9
  8. kolo v Jablonovom 29/10
  9. kolo v Predmieri   33/20
  10. kolo v Hliníku nad Váhom   30/15

Družstvá odbehli kolá skoro  na 100%, jeden výpadok mali ženy z Jablonového a len 4 kolá absolvovali muži z Podvysokej

A že nám celkom prialo aj počasie , veď trápil nás počas sezóny len vietor a dážď nás trošku schladil len na záver kola v Bytči a striedavo počas kola pršalo aj v Predmieri. Organizátori úspešne zvládli aj tieto „drobné“ problémy a niektorí ešte pokračovali aj nočnou súťažou( Bytča, Jablonové, Predmier, Hliník ).Máme za sebou krásny ročník , plný vyrovnaných výkonov a dúfame, že našim zástupcom sa bude dariť aj na SSP 2017, kde nás budú reprezentovať. Budeme im spoločne fandiť. Kto teda bude v Kútoch hájiť farby SSHL?

Ženy : Ihrište a Bytčica

Muži : Ďurďové, Hliník nad Váhom, Rudinka, Mojšova Lúčka ( Dolný Hričov postupuje z NHL)

Zdroj. SSHL – Monika Mináriková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *